lördag, november 20, 2010

Day 01 – Introduce yourself

Linn heter jag, 24 år gammal, med sorg i hjärtat utflyttad jokkmokkare men numer nöjd och glad inflyttad uppsalian. Uppvuxen i det lilla samhället ovan Polcirkeln, Jokkmokk, i Lapplands norra inland. Jokkmokk kan mycket väl vara en av Sveriges finaste platser att växa upp i, både rent geografiskt, alldeles intill fjällvärlden och fantastisk natur, å andra sidan med en enorm trygghet som jag tror kan vara tämligen unik för små orter.

Hamnade i Uppsala då mitt livs kärlek finns här. Fast jag mellanlandade i en studentlägenhet i Linköping med honom förra våren och delar av hösten. För att nu sysselsätta mig under dagar (och nätter) har jag börjat läsa till sjuksköterska och trivs riktigt bra. Att jag trivs är mer än jag kunde hoppas på då mitt mål i livet har varit att läsa till läkare eller psykolog. En gyllene medelväg är att läsa till sjuksköterska, specialisera mig inom psykiatri och vidareutbilda mig till psykoterapeut. Något som med största sannolikhet kommer att ändras många gånger under utbildningens gång. Under de veckor jag hittills läst har jag hunnit vilja bli anestesi-, operations-, IVA-, och redan nämnda psykiatrisköterska.

Jag tycker
- mycket om design, i synnerhet porslin. Det kommer troligen mer om det intresset framöver.
- att Tove Jansson förtjänar Nobelpriset i litteratur betydligt mer än Astrid Lindgren. Mumintrollen forever.
- om att slöa i soffan framför bra och dåliga tv-serier men har ambitioner att börja röra på mig mer.
- och tror, att jag hade varit en god väg på väg till en miljon på banken idag om jag hade fått en krona för varje gång jag får höra "men! du pratar ju inte norrländska!" (och, jag är i ärlighetens namn rätt less på den kommentaren).
- inte alls om grammatik men har en hyfsad språkkänsla och är både stavningsfascist och särskrivningshatare.
- ibland om att jag är perfektionistisk, ibland inte.
- att katter styr och hundar spyr.
- att Uppsala är en riktigt fin och bra stad som jag hoppas kunna bo kvar i länge.
- självklart att min pojkvän är världens mest underbara människa, dessutom är han otroligt snygg.

En kort och ytlig presentation av mig. Det kommer att gå mer på djupet med kommande inlägg och med det förhoppningsvis någon form av riktning på denna blogg. Som så många andra använder sina bloggar kommer även jag att använda den som utlopp för tankar och andra former av orddiarréer som måste ut. Dessutom måste jag lära mig att inte vara fullt så kontrollerande och perfektionistisk. Inlägg ska publiceras direkt och jag ska inte mola flera dagar och skriva om och läsa igenom igen för att få ett bättre flyt. Det kommer att bli så, med tiden, detta inlägg tog mig tre dagar att publicera och jag är långt ifrån nöjd.

Välkomna hit.

Inga kommentarer: